Egyéb

Autószerelő, biztosítási üzletkötő és katekéta: bemutatkozik Ótott-Kovács Benő

2017 szeptemberében induló sorozatunkban egyházmegyénk katekétáit szeretnénk bemutatni, akik személyes írásukon keresztül mesélnek arról, mit is jelent számukra hitoktatónak lenni. Következő vendégünk Ótott-Kovács Benő pusztamérgesi hitoktató volt, aki eddigi munkakörei mellett mesélt arról is, hogy melyik volt az az esemény, amely a katekétaság útjára terelte.

1962-ben születtem, majd első utam “hetednaposan” a Kiskunhalasi Római Katolikus templomba vezetett, ahol részesültem a keresztség szentségében, később pedig elsőáldozó és bérmálkozó is lettem, immáron Pusztamérgesen. Szegeden tanultam, ahol autószerelő, kereskedelmi, valamint népművelő szakmákat szereztem.  Munkaköreim: voltam autószerelő, műszaki ügyintéző, tartoztam a katonasághoz (546 napig), traktoros brigádvezető, biztosítási üzletkötő, könyvtár- és Művelődési ház vezető, 1999 óta pedig katekéta. 1991-ben nősültem, feleségem Hajdú Ibolya, 1993-ban született Bernadett lányunk, majd 2000-ben került hozzánk Dóri, testvérem lánya; Ők így a mi kis családunk.

Az Isten mélyen megérintette szívemet az 1996. szeptember 7-én Győrben II. János Pál pápa miséjén. Akkor befogadtam életembe Krisztust és még abban az évben “Élet a lélekben” szemináriumon vettem részt, és lélek-keresztségben részesültem. 1997. januárja óta egy felnőtt imacsoportba járok; ennek gyümölcsei az azonnali evangelizáció a kamaszok körében, mely azóta is tart.

2002-ben Szegeden elvégeztem a teológia hittanári szakát. A munkám folyamatosan a lakhelyem Pusztamérges és térségének (Öttömös, Ruzsa és Ásotthalom) evangelizálása.  Tanítványaim közül Pataki Attila végzett teológiai tanulmányokat, és Szolnokon dolgozik a Kamasz Munkás Misszióban, valamint Kubina Ákos jelenleg is tanul a főiskolán.

Úgy vélem, sikernek tudható be, hogy  sok élménydús programot szervezünk egy nagyobb portyát a fiatalok részére, minimum évszakonként. A munkámban leginkább a kamaszkorú fiatalok dominálnak, de azért alkalmanként van néhány csoportom általános iskolásokból is. A napi teendőimben a családi- és a munkaköri feladatokhoz is Krisztus ad erőt, és ezt az imádságban, közösségben, imacsoportban, szentmisében, és szentségekben kapom meg.

Küldetésem az evangelizálás, minden boldogságom ebből fakad; a kihívások, a harcok, Jézussal, Jézusért a lelkek üdvösségéért.

Share