Hasznos honlapok

 

Ezen  a felületen a Kateketikai Intézet olyan tartalmat (játékötletek, kreatív ötletek, tippek, stb.) oszt meg, amelyek segíthetnek a hitoktatóknak a minél változatosabb és korszerűbb hittanórák összeállításához és megtartásához.

 

Használj képeket a szemléltetésre!

Amennyiben az óráidhoz jogtiszta, jó felbontású, igényes képeket keresel, a PixaBay a Te oldalad! Közel 910.000 kép közül válogathatsz, miután megadod a keresőbe a kulcsszavakat. A regisztrációt követően érdemes angolul keresni a tartalmakra, majd ha megvan a kiválasztott kép, az általunk kiválasztott méretre rákattintva már le is töltöttük a képeket.

Ha valami miatt itt még sem találnál megfelelő képet, érdemes egy próbát tenned a Pexels nevű oldalon is; ugyan jelentősen kisebb készletből válogathatsz, mint a PixaBay esetében, azonban jó minőségű, szabad felhasználású képekben itt sincs hiány! Szintén remek alternatíva lehet az RGBStock, ahol az előzőekhez hasonlóan igen jó felbontású, általunk is minden kötöttség nélkül felhasználható képekre lelhetünk.

A kép kiválasztása után szükségünk lehet annak megformálására, ennek kivitelezésére pedig szerencsére számos ingyenes képszerkesztő program állhat rendelkezésünkre. Az egyik legkönnyebben kezelhető program minden Windows-alapú gépen megtalálható: a Paint nemcsak letisztult és könnyen kezelhető, de mindenki számára egyszerűen elérhető is. Az egyik legelterjedtebb ingyenes képszerkesztő-program a Picasa, amely átlátható és sokoldalú felületével sokakat megnyert magának. Érdekes alternatíva lehet a Canva és a Vectr is, amelyek sok funkcióval ellátott, sokak által kedvelt programokká váltak az elmúlt időben.

 

Adj élményt: használj videókat!

Számos videómegosztó létezik, amelyeken olyan tartalmakat is találhatsz, amelyek remek szemléltető videókat tartalmaznak. A legismertebb videómegosztón, a YouTubeon számos Bibliai. és egyéb tanító történet megtalálható, arról nem is beszélve, hogy a fiatalos, gitáros keresztény énekek is megtalálhatók mind magyar, mind angol nyelven.

Share