Egyéb

Adventi zenés flashmob a Dóm téren

Szeretettel hívunk minden kézben elférő hangszeren játszó katolikus templomi zenészt, dicsőítőt, kántort, zenei szolgálattevőt, mindenkit, aki már játszik gitáros szentmiséken, vagy szeretne játszani, hangszerest és énekest, kicsit és nagyot, gyerekeket és felnőttet egyaránt!

Ajándékozzuk meg a várost egy közösen elénekelt dallal, ami kifejezi örömünket, evangéliumi bátorságunkat és hitünket Jézusról, akit úgy várunk ebben a világba, országba, városba!

Hívjuk a város és környékének minden plébániai vagy iskolai zenekarát, dicsőítő csoportját, a plébániákat, a közösségeket, a mozgalmakat, a katolikus iskolákat, osztályokat, kollégiumokat, hittancsoportokat, lelkészségeket, családokat!

Az előadott dalt villámcsődület módjára fogjuk elénekelni, színpad nélkül, egy kisebb csoport kezdésével, majd újabb és újabb becsatlakozó csoportokkal, főleg gitárok vezetésével, de minden általunk játszott hangszerek kíséretével, egy előre megtanul vonulással, mozgással.

Mikor? Hol? Mit?

  • Időpont: 2023. dec. 3., vasárnap, kb. 17.40
  • Helyszín: Szeged, Dóm tér
  • A dal: Ébredj ember, mély álmodból (Alleluja?) [szerző: Varga Attila]

Hogyan készülünk?

  • Minden jelentkezőnek elküldjük a dal kottáját és demóját.
  • Kérjük, hogy önállóan készüljetek fel énekkel, hangszerrel (ahogy jelentkeznek: egyedül vagy csapatostul). A kotta által rögzített hangnemben, dallammal és szöveggel fogjuk énekelni a dalt, a demó szerinti sorrendben és a rögzített ismétlésekkel. Kérjük, a dalt így megtanulni.
  • Egyetlen közös főpróbát tartunk, ahol csapatokra osztjuk magunkat, és a mozgást, vonulást fogjuk megtanulni. Ez vasárnap lesz, közvetlenül a flashmob előtt, 15 órakor a KatHázban. Kérjük, hogy erre feltétlenül gyertek el! (Karolinásokat a miséjük után várjuk).

Érdeklődés

  • gyuris.gellert KUKAC kateketa.hu
  • +36303808472

Jelentkezés

 

A szervezők: Kispéter Gábor, Piros Adorján, Gyuris Gellért, Szűcs Klára a szegedi püspökség Pasztorális Helynöksége és Kateketikai Intézete részéről

Share

2 thoughts on “Adventi zenés flashmob a Dóm téren

Comments are closed.