Egyéb

Szent Imre Alkotó- és Rajzpályázat – eredményhirdetés

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodája ebben a tanévben is meghirdette alkotópályázatát az általános- és középiskolás tanulók számára.
A pályázat témája idén a teremtésvédelem volt. Ferenc pápa Laudato si’ ? azaz ?Áldott légy? ? enciklikája inspirálta a kiírókat arra, hogy a pályázat által motiválják a diákokat a teremtés és a természet csodáinak bemutatására, valamint annak továbbgondolására, hogy mi az, amit én-, és mi az, amit a közösségem tehet a fenntarthatóságért, a világ megóvásáért. A  rajzpályázatra  bármilyen anyag, illetve technika felhasználásával vártak alkotásokat a szervezők.
A versenyen részt vehettek az egyházmegye területén működő oktatási intézményekben hitoktatásban részesülő tanulók. A beérkezett alkotások értékelésénél a zsűri figyelembe vette a témaválasztást, a pályamunkák kivitelezését azok kidolgozottságát, az ábrázolás kreativitását, az egyház tanítását megjelenítő szemléletmódot, valamint az elkészült munkák önállóságát is. Az alkotások beérkezésének határideje 2022. október 21-e volt, a  díjkiosztás 2022. november 18-án, egy élménynap keretében történt. A rajzpályázat és az írásbeli pályaművek díjazottjai tárgyjutalomban, a Szegedi Dóm családi toronybelépő lehetőségével és egy szegedi élménynapban részesültek. Az élménynap keretében a résztvevők megtekintették az Informatika Történeti Kiállítást a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában, részt vettek a Látványlaboratóriumi előadáson, majd Nagy Péter orgonaművész, a Dóm kántora tartott orgonabemutatót. Ennek keretében Kotri Áron, a Savio Szent Domonkos Iskola 8. osztályos tanulójának orgonajátékát is meghallgathatták a jelen lévők, végül a Katedrális étteremben elfogyasztott finom ebédet követően zárult a program.

 

A rajz kategóriában a díjazottak a következők:

Az 1.-2. osztályos korcsoportban: I. helyezést ért el Békészki Koppány, II. helyezést: Székely Zselyke, III. helyezést Petrovszki Aaron, Különdíjas: Görbe Zselyke Sarolt.

A 3-4.osztály korcsoportban: I. helyezést ért el Botos Zsanett Zsuzsanna és Szöllősi Nóra,  II. helyezést Zoltai Hunor és Csatári Nóra, a III. helyezést is két tanuló kapta ebben a korcsoportban: Kesjár Kira Pamela, Deák Viola, különdíjban Hegedűs Blanka részesült.

Az 5.-6. osztályos korcsoportban I. helyezést ért el Gondi Hunor, Koczán Krisztina, a II. helyen három tanuló osztozott: Molcsán Izabella, Tarnóczi Liliána, Fejes Kitti, a III. helyezést három diák kapta ebben a kategóriában: Zsibrita Lia, Pribék Roland, Kovács Fanni.

A 7.-8. osztályos korcsoportban I. helyezést ért el Huszka Brigitta, Oláh Dorka, Szűcs Kamilla, II. helyezést ért el Szanyi Anna és III. helyezést ért el Mészáros Fruzsina és Radványi Noémi.

A 9. osztályosok közül Dósai-Molnár Kíra ért el helyezést.

Az írásbeli pályaművek díjazottjai a következők: Vicze Zsófia, Kocsor Áron Tamás és Fábián Tamás

Gratulálunk a díjazottaknak, köszönjük a felkészítők munkáját!

 

Szerző: Vargáné Bögi Veronika

 

Share