Egyéb

Az élet kenyere – kiállítás nyílt Orosházán

Az élet kenyere címmel 2021. augusztus 21-én kiállítás nyílt az orosházi Városi Képtárban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére.

Az Eucharisztia jegyében a kereszténység jelképeit felhasználva kívánták bemutatni az alkotók a keresztény hitük gazdagságát, a szolgáló szeretet fontosságát, példaképeiket, azért választották mottóul az alábbi bibliai idézetet:

?Törd meg az éhezőnek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba.
Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől? (Iz 58,7).

Az alkotásokban a bibliában szereplő ?szent vendégséggel? kapcsolatos történeteket dolgozták fel. Az alkotóknak az volt a célja, hogy olyan műveket mutassanak be, amelyek mély lelki hatást gyakorolnak a látogatókra, elgondolkodtatják őket, pozitív érzelmeket váltanak ki belőlük és segítsék a lelki felkészülésüket is az Eucharisztiára.

A kiállító alkotók: Adorján Anna, Baráthné Hopka Ágnes, Birkásné Bodrogi Alice, Csizmadia Ildikó, Felföldiné Tóth Erika, Horváth Csilla, Kruzslicz Zsolt, Levicki Lenke, Szula Csaba, Tompa Margit.

A kiállítás megtekintését ajánlják mindenkinek, hitoktatóknak, diákoknak és a keresztény hit iránt érdeklődőknek.
A Városi Képtárban 2021. szeptember 25-ig látható a tárlat. A Nagy Gyula Területi Múzeum honlapján virtuálisan is megtekinthető az Eucharisztikus kiállítás címen.

Share