Egyéb

Mentor-katekéta lelkigyakorlat Máriabesnyőn

Egyházmegyénk Szent Barnabás Mentorprogramjában résztvevő mentor-katekéták egy csoportja 2019. február 8-10-ig lelkigyakorlaton vett részt Gödöllő-Máriabesnyőn, Claudius Misquitta SDB atya vezetésével.
A témák között szerepelt istenképünk megerősítése, a mentor személyisége, a mentorálás gyakorlata. A tartalmas előadásokat játékos feladatok vezették be, és csoportmunkával valamint egyéni elmélkedéssel dolgoztuk fel. A csendes imádságban és szentmisékben való találkozások Jézussal megerősítették és elmélyítették a hallottakat, a kötetlen beszélgetések az egymással való kapcsolatainkat fűzték szorosabbra. Betekintést kaptunk a szalézi rend lelkiségébe, Don Bosco preventív nevelési módszerébe, és megízleltük az oratórium hagyományát a ?jóéjszakát? üzenet által.
Vasárnap felkerestük gróf Teleki Pál sírját, ahol nemzetünkért imádkoztunk. Áldással, friss lélekkel tértünk haza családjainkhoz és hivatásunkhoz. Köszönjük Szalainé Milasin Katalin (mentorprogramért felelős koordinátor) áldozatos szervezőmunkáját!

Mária, Keresztények Segítsége, könyörögj érettünk!

Írta: Gazsó Ilona

Share