Egyéb

X. Egyházmegyei Konferencia Budapest

2019. február 2-án bekapcsolódhattunk az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye konferenciájába, amelynek jelszava a ?Veletek vagyok? (Mt 28,20) volt.

A konferencia alapgondolata a preevangelizáció volt, ugyanis a katekéták tapasztalata az, hogy egyre több olyan gyerekkel és szülővel kerülnek kapcsolatba, akik még egyáltalán nem találkoztak az evangéliummal, és olyanokkal is, akiket ugyan megkereszteltek, de hitüket nem gyakorló keresztények. Nagy feladat a lelkipásztoroknak és a katekétáknak, hogy hogyan ébresszenek szomjat az Isten iránt, vágyat az Egyház nagy közösségéhez való tartozáshoz. Ezekre a kérdésekre kerestek megoldást a konferencia előadásai és konkrét gyakorlatokat műhelyei.

A konferencia szervezői kitértek a katekézis hét céljának területére. Megjelentek az előadott témák és a műhelyek között a különböző nevelési területek: hitre, a liturgikus életre, az erkölcsi életre, az imádságra, a szolgálatra és a misszióra illetve a közösségi életre nevelés.

Azt vizsgálták, mire van szükség ahhoz, hogy a katekézis céljait elérjük. A választ abban keresték, hogy hogyan lehet azokat az emberi alapokat kialakítani vagy megerősíteni a tanítványokban, ami alapja lehet az evangelizációnak. Erre sok ötletet gyűjthettünk a konferencia ideje alatt.

Bővebben a Magyar Kurír cikkében olvashat az eseményről.

Írta: Szűcs Klára

Share