Egyéb

Via Ecclesiae konferencia 2023. nov. 22.

Ferenc pápa Evangelii Gaudium apostoli buzdítása kiadásának 10. évfordulója alkalmából Via Ecclesi? címmel pasztorál-kateketikai konferenciát rendezünk a Gál Ferenc Egyetemmel közösen. A Szentatya 2013-ban megírt dokumentuma pápaságának programbeszédeként is értelmezhető, mely kijelöli az Egyház útját és lelkipásztori stílusát. A konferencián keressük és szemléljük a Szentatya által mutatott utat, annak ránk, magyar Egyházra vonatkozó kihívásait, ill. a visszatekintünk a 10 év alatt már bejárt szakaszra. A nap programja arra is lehetőséget nyújt, hogy bátran előretekintsünk az előttünk álló feladatokra, közös céljainkra. A konferencia nyitó előadását Michael Wallace Banach, Magyarország apostoli nunciusa tartja, ezt külföldi és hazai teológusok előadásai követik.

  • A konferencia teljes címe: Via Ecclesiae ? Ferenc pápa egyház és jövőképe a 10 éves Evangelii Gaudium tükrében
  • Időpontja: 2023. november 22., szerda 10:00?17:00. Kérjük 9:45-ig megérkezni és regisztrálni.
  • Helyszíne: Gál Ferenc Egyetem, 6720 Szeged, Dóm tér 6., Klebelsberg terem
  • Részletes programja: A konferencia előadói Michael Wallace Banach, Magyarország apostoli nunciusa; Prof. Ubaldo Montisci (UPS, Roma); Sergio Pérez Baena (ESP, Zaragoza); Kisnémet Fülöp OSB (Pannonhalma-Róma); Dr. Gájer László (PPKE HTK, Budapest); Ft. Bakó László (BBTE, Római Katolikus Teológiai Kar, Kolozsvár); Dr. Keszeli Sándor (COINCAT, SAPIENTIA); Dr. Janka Ferenc rektorhelyettes (GFE, Szeged). A köszöntőt Dr. Kiss-Rigó László püspök tartja. A részletes program, az előadások címe az alább található programlapon olvasható.
  • Regisztráció: A program látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A konferencia részeként ebéd is igényelhető, melyet a regisztrációs űrlapon jelezhet. A részvételét, kérjük, az alábbi űrlapon jelezze 2023. november 17., péntek 12:00 óráig.

Szeretettel hívunk minden paptestvért, katekétát, világi szolgálattevőt az ország minden plébániájáról, ill. a kateketikai és pasztorális szakembereket, valamint minden őszintén érdeklődőt, akit megszólít Ferenc pápa első apostoli buzdítása.

 

A konferencia plakátja és programszórólapja:

Share