Egyéb

Forrás Tábor 2023

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Forrás Tábor Domaszék-Zöldfáson június 19-22. között negyven általános iskolás gyermek számára.

A tábort szervező Jövőt a Fiataloknak Alapítvány a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén élő, hátrányos helyzetű fiatalokat támogatja anyagilag, szellemileg és spirituálisan. Az alapítvány tagjai a helyi településeken dolgozó katekétákon keresztül érik el a fiatalokat, akik személyesen ismerik és nyomon követik az ő életüket. A szervezetben működő katekéták, egyházi személyek és önkéntesek munkája az egész évet átíveli: tavasszal és ősszel oratóriumot (közösségi napot) szerveznek a látókörükben lévő fiataloknak, nyáron a Forrás Táborban adnak nekik élményeket, míg karácsony előtt az Egy szívvel, közösen akció keretében ajándékozzák meg őket. 

A mostani tábort ?Számít rád!? mottóval rendezték meg. A csoportvezetők próbálták átadni a fiataloknak, hogy Isten és a barátaik számítanak rájuk. Ezt a tapasztalatot kiscsoportos foglalkozásokkal, tanúságtételekkel és meghívott előadók segítségével mutatták meg a gyerekeknek. A táborban lehetőségük volt Istenhez is közelebb kerülni, közös reggeli és esti imák adták a napjaik keretét, valamint egy rövid gyalogos zarándoklaton is részt vettek. A táborozók jártak Szegeden kirándulni, ahol megtekintették a Szent Gellért Szemináriumot és játékos feladatokon keresztül megismerték a Dómot.

A tábor zárószentmiséjén a fiatalok Szent Benedek-érmet kaptak, mely az Egyház hite szerint, mint szentelmény, segíti a fiatalokat a megszentelődésük útján. Ezt követően a gyerekek könnyes búcsút vettek egymástól és elindultak otthonaikba a mihamarabbi találkozás reményében.

(Szerző: Tapodi Krisztián)

DSC_0568

kép 1 / 13

Share