Egyéb

Szent Imre Alkotó- és Rajzpályázat 2021 – Eredményhirdetés

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodája ebben a tanévben is alkotópályázatot hirdetett általános- és középiskolás tanulók számára. A pályázat témája Szent József élete, atyai példája, szellemiségének ábrázolása volt. Ferenc pápa szavai után: A ?Patris corde ? (Atyai szívvel) címmel írtuk ki a versenyt.

Ferenc pápa e szavakkal jellemzi Szent Józsefet ? Atyai szívvel? kezdetű apostoli levelében: szerető, gyöngéd apa, engedelmes és befogadó Isten akaratával szemben. Bátran kreatív, munkás, aki mindig árnyékban marad. Szeretett és szerető, gyengéd és megtartó, teremtő bátorságú, dolgozó, önajándékozó, őszinte és árnyékként kísérő. Olyan pályamunkákat vártunk, amelyek bemutatják Szent Józsefet, az atyai értékeket és az Egyház atyai arcát.

A rajzpályázatra  bármilyen anyag, illetve technika felhasználásával vártunk alkotásokat. A pályázat legfőbb célja a keresztény értékek bemutatása, Szent József és az Egyház atyai arcának teljesebb megismerése volt. A versenyen részt vehettek az egyházmegye területén működő oktatási intézményben hitoktatásban részesülő tanulók.

A beérkezett alkotások értékelésénél figyelembe vettük a témaválasztást, a pályamunkák kivitelezését, azok kidolgozottságát, az ábrázolás kreativitását, az egyház tanítását megjelenítő szemléletmódot, valamint az elkészült munkák önállóságát is.

Az alkotások beérkezésének határideje 2021. október 22-e volt, díjkiosztás 2021. november 5-én online módon történt, amely az alábbi linken tekinthető meg: 

A rajzpályázat és az írásbeli pályaművek első három helyezettjei könyvjutalomban és szegedi élménynapban részesülnek.

 

Írta: Szűcs Klára

Share