Egyéb

Közös adventi készületre hívnak a szeminaristák

A szegedi Szent Gellért Szeminárium kispapjai két lehetőség keretében arra hívnak mindenkit, hogy közösen készülődjünk Krisztus születésének megünneplésére.

Közbenjáró imádság Adventben
A szeminárium papnövendékei az adventi időben naponta imádkoznak a Szeged-Csanádi Egyházmegye híveiért; várják az imaszándékokat, hogy egész Adventben közös imádságban vigyék azokat az Úr elé. Az imaszándékokat szeretettel várják az advent.kispapok@gmail.com email címre, levélben a Szent Gellért Szeminárium postai címére (6720 Szeged, Dóm tér 5.), vagy a szeminárium facebook oldalán, üzenetben. A kezdeményezésről a Magyar Kurír is beszámolt.
 
Egy szívvel, közösen

A kispapok másik kezdeményezésének célja, hogy segítsenek 100 nehéz sorsú, az egyházmegyénk területén élő gyermeknek szebbé tenni a karácsonyt. Arra hívnak Bennünket, hogy csatlakozzunk hozzájuk és ajándékozzuk meg együtt őket. A szegedi kispapok már 1-1 ajándékot felajánlottak, azonban ahhoz, hogy a 100 csomag elkészülhessen, még sokunk segítségére szükség lesz, így várják a 2000, 4000 és 6000 Ft értékű ajándékcsomagok felajánlását, amelyet a hitoktatók segítségével juttatnak el a címzettekhez. A pénzbeli felajánlást a 06-20/220-6916-os telefonszámon vagy az egyszivvelkozosen@gmail.com email címen lehet jelezni, a felajánlásokat egészen 2020. december 15-ig várják.

Bátorítunk Mindenkit arra, hogy amennyiben nyílik rá lehetőségünk, kapcsolódjunk be a fentebbi programokba!

Share