Egyéb

Tanévindító Szakmai Nap Orosházán

2019. 08. 27-én, kedden tartottuk a Tanév eleji Szakmai Napot a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodájának szervezésében, amely egy szakmai és közösségi találkozási lehetőség az egyházmegye területén dolgozó katekéták számára.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei alkalomnak is az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda adott otthont, ahol közel 150 katekétánk gyűlt össze, hogy az előttünk álló tanévre fókuszálva, közösségben indíthassuk el a 2019/2020-as tanévet. A nap során a jelenlévők a tanév programjairól, adminisztrációs feladatairól, a szakmai előmeneteli rendszerről, illetve a Szent Imre Alkotó- és Rajzpályázatról is hallhattak a munkatársaktól, míg Serfőző Levente atya, kateketikai- és ifjúsági referens a katekéta körzetépítésről, valamint a jövő tanév elején megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) jelentőségéről beszélt.

Kecskés László és Gábor Tamás katekétáink a gregorián, valamint a gitáros templomi énekek fontosságáról és egymást kiegészítő jellegéről beszéltek ? felvezetve egy zenei nyári tábor lehetőségét -, míg Márton Gábor és Gábor Tamás olyan körzeteket mutattak be, ahol az építkezés már korábban elkezdődött. Jövő májusban is megtartjuk Egyházmegyénk zarándoklatát Óföldeákon, így kérésünkre Kecskés László és Bodorné Ternai Sára csongrádi hitoktatóink arról értekeztek, hogyan érdemes felkészíteni a fiatalokat egy zarándoklatra, és hogyan lehet őket arra motiválni, hogy részt vegyenek egy ilyen programon. A nap során az elmúlt tanév szakmai képzéseit tartó Prof. Dr. Benkő Zsuzsanna, Dr. habil. Tarkó Klára és Dr. Lippai László is vendégeink voltak, akik tapasztalataikat és meglátásaikat osztották meg a hitoktatókkal. Az ebédet követően szentségimádást tartottunk, majd Dr. Kiss-Rigó László püspökatya tartott számunkra tanévnyitó Veni Sancte szentmisét.

A nap végig jó hangulatban telt, reméljük, hogy minden katekétánk számára lendületet adott az előttünk álló tanévre. Hálásan köszönjük Korcsog Marianna Igazgatónőnek és Bicsánszki József korábbi igazgatónak, akik ezúttal is készségesen segítettek a program koordinálásában, valamint Iványi László plébánosatyának, aki  a templom és a lelki háttér biztosításával tette lehetővé szakmai napunk megvalósulását.

Share