Lelkigyakorlat

 

A Kateketikai iroda az egyházmegye hitoktatóinak szakmai és közösségi kompetenciái mellett a lelki épülésükre is nagy hangsúlyt kíván fektetni, ennek megfelelően minden évben 3 lelkigyakorlati lehetőséget biztosít a hittanárok számára. A tanév során egy lelkigyakorlat ősszel, egy tavasszal, egy pedig nyáron kerül megrendezésre, a helyszín minden esetben Domaszék-Zöldfási Lelkigyakorlatos ház. A lelkigyakorlatok péntek estétől vasárnap ebédig tartanak.

A legutóbbi alkalom 2018. február 16. és 18. között került megrendezésre a szegedi a Forráspont Lelkigondozó Szolgálat munkatársai vezetésével.

A hétvége témája:
“Hétköznapjainkban folyamatosan kapcsolódunk. Valakihez vagy valamihez. Akár akarjuk, akár nem. A kérdés az, megválaszt(hat)juk-e, hogy kihez és mihez. Szeretnénk-e tudatosak lenni önmagunkkal, a világgal és Istennel való kapcsolatunkban? És akarjuk-e minőségivé tenni ezeket a kapcsolatokat? Ha igen, ha nem: vajon miért? És főleg: hogyan?

Ilyen hangsúlyok mentén várják a lélekben gyakorlatozni kívánókat a Forráspont Lelkigondozó Szolgálat munkatársai.”

Vezetők: Keszeli Ilona, Gellén-Kunos Margit, Tajti Péter
Helyszín: Domaszék-Zöldfás, Lelkigyakorlatos Ház (6781 Domaszék, Tanya 696.)
Részvételi díj: 5000 Ft/fő.

 

A következő lelkigyakorlatunk 2018. június 18. és 20. között lesz Domaszék-Zöldfáson, amelynek vezetője Balcsák Szilárd atya lesz. A hétvége “A csendből forrásozó élet” témája köré fog épülni.

Share